onsdag 13 februari 2019

Viktigt val att göra

Jag känner att vi som föräldrar inte mer än kan stötta i detta stora val som vår dotter står inför. Kan säga att jag inte är avundsjuk på henne. Det jag pratar om är val av högstadieskola. Vi som bor mitt mellan 2 skolor har "lyxen" och få välja var man vill gå- antingen Bromölla,Humleskolan eller Olofström,Högavångskolan. Rektorn från först nämnda var och pratade om deras skola och pratade givetvis bara gott om den,men mannens äldsta son har gått där och vi är INTE imponerade av hur de hjälpte eller ska säga skjälpte honom igenom 7-9an. Har sedan dess inte hört någon som är "nöjd" med den skolan. Rektorn som pratade om skolan hade inte varit där så länge och är kanske inte helt insatt i hur det varit där men jag känner mig skarpt osäker på att den negativa trenden är vänd till det positiva.
Ikväll är vi inbjudna till Högavång  för att få information om den skolan. Det jag vet spontant är att dem skolan är mycket större än i Bromölla vilket jag kan känna som ett minus.
Jag har varit inne på skolverkets hemsida och jämfört lite olika statistiker tex skolresultat och Bromölla ligger fortfarande ganska långt ner.
C är i Bromölla och har hemkunskap nu och jag har frågat lite om hur hon tänker och ja hon säger att maten är okej där och det låter ju bra. Men hon ska trots allt få där 3 år och maten är bara en liten del i det hela.

I hennes klass lutar det åt de flesta ska välja skolan i Olofström och jag tror att C oxå kommer välja den. Vi säger att vi stöttar henne i hennes beslut och vi får prata och prata lite mer om det för att se hur hennes tankar går och hur hon tänker.

Ja detta är ett lika stort beslut som när de är 15 år och ska veta vad de vill bli när de blir stora.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis