måndag 23 januari 2017

Av med byxorna,prickiga strumpor,knäfobi och herpes

Idag fick ortopeden i Hässleholm ett besök av mig som jag nämnde innan. Jag blev inkallad på ett rum ganska direkt när vi kom till väntrummet. Jag hann fylla i en hälsodeklaration :-)
Inne på rummet så tramsade vi lite....haha! Jag sa att säker måste jag ta av bxorna och benen är så grymt håriga! 😃😝 E skulle ringa E och kolla om hon sett en sak på hennes fb men precis när E svarar så blir det bara: Hejdå! Haha!
Läkaren hälsade och sa till E : Har vi inte setts förr?! Eh nä....Nähä då har du en dubbelgångare....Haha!
Läkaren berättade att han läst in journal och sa att han var positivt överraskad att  nervblockaden som jag fick 2015 och jag sa som det var att det var även jag då jag hade hört att man ofta bara får en kortvarig lindring innan man behöver göra om den. Vi pratade vidare om hur min smärta yttrar sig nu och jag berättade att det är precis som 2015 bara det att det inte går enda ner i benet och foten. Han bad mig ta av mig byxorna och sätta mig på britsen och han plockar fram ett sånt där instrument som man kollar reflexerna med!! OMG!!! Jag tar ett tag om kanten på britsen och blir stel! Haha! E bryter ihop i hysteriskt skratt,läkaren tittar frågade på mig och E när jag berättar att jag har fobi för knä! Han kan inte låta bli att skratta och ställa frågan som många andra: VA? hur kommer det sig? Bara fobi när det gäller dina eller det gäller andras?! Och du jobbar inom vården HUR gör du m någon skadat knäna? Sa som det var att det får andra sköta för jag gör det inte....det samma gäller om barnen skadat sig.
Där satt jag i min tröja,håriga ben och blåa strumpor med prickar på och E bet sig i tungan för att inte dö av skratt!
Läkaren böjde och töjde i mig och efter lite mer prat så sa han: Vad ska vi göra med dig?! Jag tycker att vi kör på en ny nervblockad i samma nerv som vi tog sist och skulle det inte fungera denna gången så hör du av dig så går vi vidare där ifrån. Låter mycket bra i mina öron sa jag,så det blev tack och hej i och med det 👍

 Vi käkade frulle och drack en mer i deras cafeteria,bulle var ganska torr och hysteriskt mycket smör  i den....ja det kan vara mycket gnäll men det är ren fakta.

När vi passerade Kristianstad var vi inom netonnet och vad heter det där fiket med drive in det kommer jag inte ihåg,iallafall vi svängde inom där och köpte vars en semla till kaffet när vi kom hem.
Den var inte sådär över drivet god....men det mesta smakar bra i trevligt sällskap.
Vi tog vars en del i soffan och kollade lite på Youtube och fick några hysteriska skratt anfall.
Laban passade på att överösa E med massa kärlek så som bara han kan göra.

 Jag fick en tid hos veterinären till Kajsa och hennes ena öga som bråkat en del eller bråkat vet jag inte det har alltid runnit en hel del från det enda sedan vi hämtade henne. 
Hon har inte varit direkt besvärad  av det men idag tyckte jag det var kletigare än vad det varit innan samt att ögat såg mindre ut än vanligt. Hos veterinären så fick jag veta att just katter har mycket "problem" med sina slemhinnor detta eftersom de har mycket baciller och dyligt.....katter har HERPES i ögonen!!! Men han var snabb och berätta att det inte smittas över till människor! haha! Kort sagt allt gott och blandat vi kan få mellan benen det lider de flesta katter av fast i ÖGONEN!!! 


   

Jag frågade med smittan mellan djuren och han berättade att det är som med oss människor som får munsår som är en form av herpes en del människor får det medans andra inte får det, det samma gäller djuren.
Kajsa fick ögonsalva som hon ska få 2 ggr om dagen fram till söndag. Skulle hon få tbx det om några veckor/månader då är det inget som vi behöver komma med igen för då är hon en av de som lider av herpes i ögonen!1 kommentarer:

  1. Skönt du fick en tid till veterinären :)

    Svar: Ombyte? Ombre är att två färger smälter samman typ :)

    SvaraRadera

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis