söndag 18 december 2016

Julafton


                                              Bildresultat för julen firar vi med

Julafton är något många stressar runt inför. Mat och julgodis ska göras ju fler hemmagjorda sorter som görs desto "bättre" är man. Ju fler bilder man lägger upp på sina alster desto perfektare bild får omgivningen på att i vår familj är allt perfekt.
Sen har vi det där med julklappar......denna jävla hysterin där alla barnen kommer tbx från jullovet och ska berätta om allt de fått! Ja jag måste säga att jag blir förbannad.......visst jag kan inte rå för hur andra familjer har det ställt. Men jag har alltid försökt få mina barn till att inse pengarnas värde,jag tillhör inte den kategorin av förälder som alltid köper något till mina barn när jag varit och handlat och mina barn har aldrig lyckats tjata till sig saker i en butik,för de vet vad som "gäller" i vår familj. Vi tillhör inte den kategorin som ger våra barn massa julklappar. C fick en ny mobil och det gjorde vi klart för henne att det är en tidig julklapp inte för att hon nu bara ska få den  men vi påpekade att det blir inte 10-15 julklappar inte för att vi köper så många till våra barn. För de har ingen glädje av att få 12 julklappar jämfört med 5, det är innehållet i julklapparna som vi anser är det viktiga,inte antalet. Våra grabbarna vet om att de kan inte få lika många julklappar som deras syster dels för de firar ju på två ställen och det har de alltid förstått även som små. Men även innan lillasyster fanns så överöstes de inte med klappar för de firade på två ställen.
Skulle vilja höra ett barn som fått vi säger 15 julklappar kunna en vecka efter jul berätta vad de fått...jag kan lova att de kan inte nämna alla. Men ett barn som kanske fått 5 kan det.

Men det är en fundering som vi har här hemma.......och jag vet att det finns de som inte håller med oss i detta men det får stå för er.
Julen är ju en tid när man ska umgås med nära och kära och det borde vara värt så mycket mer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis