måndag 14 november 2016

Vad har egentligen sport för effekt på barns utveckling?!?!


Bildresultat för näsums if

Det är ju nyttigt att röra på sig och hålla igång,både för vuxna och barn. Det är bra ur en massa aspekter som jag inte tänker dra här för det har vi alla hört MÅNGA gånger.
Men vad har det effekt på våra barns utveckling?!
Vi bor ju i en liten by med lite utbud på vad barnen kan ha för hobbies OM vi föräldrar ej vill ligga och köra runt barnen till olika aktiviteter som finns runt om kring där vi bor.Något som är stort i byn där vi bor är fotbollen,alla barn spelar fotboll....kanske just därför det är den enda sporten som barnen kan göra just här.
Som ni vet är jag en fotbollsmamma....ja det bär mig lite emot om jag ska vara ärlig. Men jag är det eftersom min dotter älskar att spela fotboll! Och då är jag en stolt fotbollsmamma!! När C först förde det på tal så erkänner jag att jag suckade inombords och bara tänkte på all körning till och från matcher.....
Nu är flick/tjej/dam fotboll något som snabbt växer och jag hoppas att det i samma framtid blir lika mycket fokus på deras fotboll som pojk/kill/herr fotboll, för som det är nu satsas det mest pengar på deras fotboll. Det räcker ju att titta på olika betting sidor Betways fotbollstäckning,där har Sveriges herrlag  odds 8/1 att vinna kvalgrupp till VM. Jag hoppas verkligen att vi snart kan hitta damlaget där och jag hoppas att många vågar satsa en slant på de också precis som på herrarna. För ni ska veta att min dotter har en bra högerfot som förhoppnings vis ger henne någon form av utdelning i framtiden.

En av kanske viktigaste sakerna som barnen får lära sig när de spelar fotboll är disciplin och att jobba i lag.
För vet ni vad? Alla de högljudda och  gapiga karaktärerna på fotbollsplanen som gång på gång får ett rött kort de ligger många timmars träning och många utslitna fotbollar och fotbollsskor. För hur det än är så föds man inte till proffs inom någon sport,visst en del har kanske mer anlag för en del saker en del får kämpa och träna lite mer.

Hur konstigt det än låter från en som verkligen inte gillat fotboll....ska ärligt berätta att när jag var i samma ålder som C är nu så började jag också på fotboll,men slutade lika fort igen för jag FICK INTE BOLLEN!! Haha!
Men nu så här 30 år senare så har jag insett att på träningen och matcherna träffar man så mycket nytt folk och många får man en bra gemenskap med.
Så oavsett om ditt barn ska bli läkare,bankman,advokat,veterinär eller något annat ja många drömmer om att bli fotbollsproffs också. Så är fotboll en bra aktivitet för barnens framtid då det ger så mycket mer än att sparka runt på en läderkula på en gräsplätt.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis