tisdag 1 november 2016

Köp och Köp, Jag hör inget annat

Ja så sa Emils pappa när de var iväg på auktion. Emil var inte sen med att tänka ut ett sätt att själv tjäna ihop sina pengar för att kunna köpa det han ville.

Redan på den tiden så fick barnen lära sig om pengars värde. De flesta jobbar för att få pengar i form av lön, har man barn ja då blir det kanske veckopeng/månadspeng. Jag anser att det är viktigt att man lär barnen tidigt om pengars värde samt att de lär sig att man inte bara kan få så fort man är i en affär. Mina barn tillhör inte den skaran som får varje gång vi varit och handlat.....när jag tänker efter så har det nog knappt hänt.....
Min äldsta son jobbar på höstlovet nu för att kunna ha råd till sitt körkort. Visst kommer vi hjälpa honom med det men då det är fler syskon så har inte vi möjligheten att betala deras körkort vilket jag vet att en del föräldrar gör. Jag fick betala mitt själv,det vara aldrig på tal om att mina föräldrar skulle betala det.


                                               Bildresultat för lön

Vår familj har under några månader sparat "alla" våra pengar detta för att kunna åka på utlandssemester. Det kostade oss ca 23900 kr för en del är det kanske inte "mycket" pengar men för oss är det en del. 
Nu är det sparmålet slut och vi har redan satt upp våra nästa mål. Det ena och det som kommer först och förhoppningsvis kan finnas i våra ägor redan i april  är ett spabad Plaza för 6 personer. Det är en nätt liten summa på 39995 kr. Min tanke är att vi ska bygga vidare på vår uteplats och bygga som en trappa på 1 eller 2 steg upp och på ena sidan ska detta stå, om det blir "inbyggt" runt vet jag inte ännu men det är en tanke jag har men sen är frågan om den är "genomförbar" (klart den är det men hur mycket tillkommer i kostnad)
Jag tänker gärna stort och det blir ofta rätt mycket större då :-) Kan ju vara för att jag är kvinna och i mitt huvud precis som hos många andra kvinnor så är det: Bara att.....Haha!


                                    

http://www.trademax.se/pool-spa här kan du kika in och se på deras utbud.   


Hur ska vi då lyckas spara till detta badet då?! Tja...det blir med samma medel som till resan. "Minska" på fredags myset, tänka en gång extra innan något hamnar i kundvagnen när vi handlar.
Handla när det är extrapris på något, som förra veckan fick jag 2 ica kassar med kött från ica för knappt 200 kr,detta för att det var ät snart.....inga problem om det åker i frysen direkt. Sen blir det att limma korken på en petflaska och skära ett hål i den för att sedan samla mynt- det gjorde vi till resan oxå och när den öppnades så visade det sig att där knappt 4000 kr i......så alla mynten det blir mer pengar än vad man tror.
Sen gör man en petflaska till pengarna man får för panten som blir på burkar och flaskor, det blir oxå sjukt mycket pengar på det.

Så som ni ser krävs inte jätte stora uppoffringar för att nå dit man vill vara sig det är resa,bil,uterum eller som i vårt fall spabad.

Vill du ha något dirket och slippa spara? Ja då kan kanske consector. kan vara ett alternativ?! Vad vet jag....
0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis