onsdag 6 juli 2016

En vän till maken

Gjorde ett inlägg på sin FB sida ang detta med "enkla jobb" . Det är så KLOKT skrivit av honom så jag vill att ni ska ta del av det. (bara för jag gör det...tolka EJ in hur jag ligger till politiskt!)

"Nu är jag förbannad...
Nu får det fan vara slut på tålamodet med den här elitistiska skitdiskussionen om "enkla jobb"!
Bara för att ett jobb är enkelt att förstå så betyder det inte att jobbet kräver en enkel ansträngning att genomföra, dag ut och dag in. Nästan alltid förhåller det sig precis tvärtom.
T.ex är städare ett jobb som de flesta kan tycka är enkelt att förstå. Men arbetsinsatsen att faktiskt GENOMFÖRA jobbet är precis allt annat än enkel. Det kräver att du flera timmar i sträck, fem dagar i veckan (minst), 47 veckor om året står på knä, lyfter tunga saker, står i obekväma ställningar och genomför ansträngningar av den graden att i princip INGEN klarar av att hålla kroppen hel till pensionen.
Det ligger fan i mig ingen enkel arbetsinsats i det!
De enda arbeten som inte kräver varken arbetsinsats eller kompetent tanke verkar vara partiledare/partistrateg för Centerpartiet. Och jag MENAR det. Att sitta och kräva sänkta löner för människor som arbetar sönder sina kroppar OCH håna dem som "enkla" kräver en speciell sorts frånvaro av kompetens.
Så kan vi SLUTA rösta på högerpartier som ser ner på människor vars slitsamma arbete vi ALLA är beroende av.
Kan vi göra det nu, på riktigt?"

1 kommentarer:

  1. Svar: Ja det gör vi vännen! Kul ska det bli! Kram

    SvaraRadera

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis