onsdag 27 juli 2016

Helsingör tur & retut


Igår skulle vi egentligen åkt till Barnensgård strax utanför Karlshamn,men då det var väldig molnigt så sa vi att vi hittar på något annat. Så vi styrde kosan mot Helsingborg för att ta båten över till Helsingör och promenera ett tag.
Mina killar möte upp oss på Knutpunkten, sen löste vi biljetter och gick över på båten. Den där lukten var precis samma som när jag åkte över som ung....för sisådär ca 20 år sedan. Japps jag har alltså inte varit i Helsingör på så många år!
Väl av i Helsingör så var vi rätt vilsna.....visste inte vad vi skulle göra eller åt vilket håll vi skulle gå. Vi gick rakt upp i smeten och jisses vad folk det var! Sa det till mannen att det är lika mycket som när vi var i Köpenhamn förra året och då är det större.
Vi kikade lite i butiker och gick och gick,frågade barnen vad de ville göra och i kör sa de: ÄTA! Då det var så mycket folk på gågatan så bestämde vi oss för att ta oss uppåt sagt och gjort,vi hamnade på ett litet torg som var omgivet av massa restauranger.   Det var knökat överallt så vi hittade ett ställe,inga platser ute, gick in och då möts vi av en sur gubbe som frågade vad vi gjorde!!??! Ja förmodligen vill vi äta sa jag......
Vi fick sitta inne vid fönsterna och en dörr som var öppen, hela stället var så sunkigt och snuskigt men som jag sa till mannen DET kan inte vara dåligt med tanke på så mycket folk det är. Vi gick en meny som satt i en plastficka eller liknade.
2 av killarna beställde husetsburgare,de 2 andra tog en clubsandwich, jag en pepparbiff och mannen en beasåsbiff. Cola ,öl och ett glas rött.
Inkom 4 avslagna pepsi,ett rödvin som var så surt så jag har inga smaklökar kvar i munnen.
När maten kom så låg det något som vi kunde gjort hemma på tallriken,maten var dessutom LJUMMEN!! Och totalt smaklös,burgarna var inte kryddade alls......
Men jag måste säga att köttet var bra stekt/grillat.
Inte under hela måltiden kom de och frågade om allt var till belåtenhet som jag är van vid hemma.
Vi betalde och då säger han att de lägger TILL 4% som ej står på kvittot!! 816 ngt i danska för 6 stycken. Hemma såg vi att i svenska gick det på nästan 1200 kr!!!! VAFAN!!!  Tja de har blåst oss.......restaurang Punjab är en RIKTIG turistfälla!

Med tanke på att vi åt på Steakhous i måndags och betalade 861 kr för 4 vuxna och ett barn,och då var det 2 glas vi där oxå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis