tisdag 21 juni 2016

Ungdomar och alkohol

Det är ett ämne som då och då komemr upp till diskussion. Det kan låta tex: Mina/mitt barn dricker inte. Jag ger hellre mina/mitt barn några öl/cider så jag vet vad de dricker (jo för de håller sig förmodligen till de du gett?!?! Kanske) , Mina/mitt barn får dricka en öl/cider/vin hemma men sen får de vara kvar hemma.
Ja listan kan göras LÅNG och vi känner säkert igen en och annan fras från vår egen ungdom, ja det gör jag iallafall och det är att jag fick ett glas till maten när det var speciella tillfällen OM jag vill men sen fick jag vara inne.
Sen fanns det ju tillfällen när man gjorde de berömda häxblandningar- Kräks vid bara tanken på det nu! Sen fanns den berömda hembränna spriten.......hualigen att man ens köpte skiten....
Oavsett vad vi drack som unga så fanns det "alltid" ett nödnummer :-)
Morsor och fasor fanns på stan,de ringde mina föräldrar en gång...och jag kan säga en ärlig sak: Det är enda gången de sett mig full som ungdom.....Men det betyder inte att det var enda gången ;-)

Hur ser jag på detta med alkohol och mina tonårsgrabbar?!?! Ja jag säger så här: Vi har ALLA varit där så vi VET att de dricker. Oavsett om det är hemma eller ute.
Ja vet hur det var att tillbringa skolavslutningarna nere på Råbockastrand i Ängelholm....När jag frågade H om han varit där nere nu när han slutade nian berättade han att det hade han. Men han hade ej varit "full". Han berättade att det var poliser och vakter där ner. Och det måste jag säga är SUPER! Visst fanns det de som var berusade men just den där enorma fyllan minimeras.Jag vet att H har varit full en gång ringde han till mig och jag är av den kalibern att oavsett vad ni gjort/råkat utför så RING,spelar ingen roll om klockan är 15.00,21.00,04.00 jag kommer ALLTID ställa upp OAVSETT vad som hänt! Och jag är stolt att mina barn känner att de "kan/vågar" ringa sin mamma.

Äldsta sonen blir 18 om 2 månader och då får han ta sig ut på krogen och handla sig dryck med % MEN han får inte dricka det hemma!!??! För då är det lagning.......HUR sjukt är inte det?!?!

Nu står midsommarafton för dörren och vi skålar och tjohar men min snart 18 åriga son "får inte".....ja det är konstigt för jag vet att även om han inte firar med mig utan med kompisar så dricker de inte fanta. Det gör nog TYVÄRR inte H heller!

Ja hur gör ni med barn/ungdomar i samma ålder?!?!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis