måndag 2 maj 2016

Helsingborg-Tingsrätten

Nu är jag hemma igen efter en dag i Helsingborg, där O skulle vittna om en händelse som hände i höstas. Vi var ute i god tid då vi eller O skulle ansöka om medhörning, hon i receptionen skickar in ett meddelande till domare. Strax där efter hör vi att Os namn ropas upp och att han ska gå till salen. Då öppnas dörrarna in till salen och ut kommer killen som blivit utsatt för rånförsöket,samt gärningsmannen.......lönt att begära medhörning då liksom!
O fick komma in i salen och "berätta" varför han ville ha medhörning, sen fick vi sitta i ett annat rum för att inte "krocka" med honom ( vilket vi eller O redan gjort) åklagaren kom inte till O och oss. Hon berättade att det att O fick medhörning,hon berättade oxå att den skyldiga inte var en person som "skadar" människor....men när han nyttjar alkoholen och drogerna "vet" han inte vad han gör......Nej det förstår vi vuxna och till viss del en 17-18 åring oxå MEN det spelar ingen roll för jag tycker medhörning skulle vara given när det gäller alla ärenden som rör omyndiga. Åklagaren berättade oxå att O och J "berättelser/vittnesmål" stämmer överens och den till talade var inte så motsträävig till vad som sdes MEN han hävdade att han bara skojade! Sedär ja vi har alla olika sätt att skoja på....
O blev inkallad i salen igen och han fick avlägga ED och sen fick han några frågor, det hela var över på en stund och sen skulle vi fylla i papper om ersättning rörande förlorad inkomst samt körersättning. När detta skulle göras DÅ var det ett helt "företag" på var vi skulle vara för att O och han skulle krocka......Nåja bättre sent än aldrig eller?!

Jag är så STOLT över O som utan att tveka ger sig in i situationer där det handlar om att hjälpa andra. Larmar han inte 112 när det gäller sin farmor så går han emellan ett pågående rånförsök.
På frågan han fick från åklagaren som var: Hur komemr det sig att du ingrepp? Ja sa han jag hoppas och önskar  att ALLA gjorde  det för det är ju en självklarhet...istället satt folk bara och tittade på.....MIN modiga pojk......jag är så stolt över dig och din orädda personlighet, fler skulle vara som DIG! Då hade världen sett lite bättre ut.
SLUTA ALDRIG VARA DEN DU ÄR GUBBEN!!  Jag är säker på att du en dag kommer "belönas" för den du är <30 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis