fredag 11 mars 2016

Civilkurage

Det är något som fler borde lära sig att ha/visa.
För några månader sedan så gick äldsta sonen emellan när det var ett par killar som skulle försöka sno en mobiltelefon från en något yngre/jämn gammal  kille.

Idag i mitt flöde på FB så dök detta inlägget upp Aftonbladet här snackar vi oxå civilkurage! En liknade händelse råkade jag ut för när jag jobbade på mitt gamla jobb. Då satt jag på stationen när en man faller ihop framför mig. Då han tillhör stans "kändisar" som är glada i drickan och stank sprit så var det INGEN som hjälpte mig när jag började med hjärtkompressioner samtidigt som jag ringde 112. När jag lyfter luren och ringer då kommer en kille fram och hjälper mig annars satt de övriga ca 20 talet resenärer som i artikeln med sina mobiler eller låtsades titta på annat.
Ambulansen kom och tog honom med sig...vet ej hur det gick för honom. Räddade jag/vi hans liv?!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis