fredag 11 mars 2016

Go fika till jobbet


Ja inte till mitt jobb nu, eftersom jag har tre dagars ledigt. Men till mannens kvälls jobb, han har efter frågat att jag ska göra kladdkaka HUR länge som helst till han och hans pojkar vid maskinen. NU tog jag mig tiden att göra det :-) och jag kan berätta att den doftar helt underbart gott.
Hoppas och är säker på att den smakar lika gott som den luktar :-)

Ingredienser

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter

- Låt svalna och servera med grädde eller glass0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis