måndag 22 februari 2016

Sportlovs veckan

Har startat, en vecka när många familjer åker iväg på semester och hittar på en massa skojigheter med sina barn. Dock tillhör jag och mannen den skaran som ej "värdesätter" sport/höstlov på det sättet. Ja tyck ni nu att vi är dumma i huvudet om ni känner för det. Men så här är det varför betala näst intill dubbelt så mycket för tex Lalandia eller för att åka på en sol semester? Nä de pengarna de kryddar på dessa  veckor med de lägger vi hellre på sommar semestern eller på en extra biffig julklapp. Sen är det en aspekt till alla på en arbetsplats KAN inte ha semester dessa veckorna och vi tillhör inte de som ansöker om semester- Avslag nä men då "vabbar" vi lite...INTE alls genomskinligt! Och det finns dessa fusk vabbare på både min och makens arbetsplats. På min är chefen väl medveten om det men kan inte "göra" ngt...
Och med tanke på vad som händer DENNA sportlovs veckan skulle jag inte byta bort för semester :-) Jag har en nära vän C som har sedan sin examen som undersköterska haft sommarjobb och sedan jobbat som timanställd i kommunen. Och för några veckor sedan hade kommunen ute xantal tjänster var av 4 st var tillsvidare anställningar, givetvis tipsade jag henne om att söka. Hon var på intervju och några timmar senare fick hon jobbet. Så nu ska hon och jag äntligen bli riktiga kollegor och jobba sida vid sida :-) Ska bli så sjukt roligt!

Nu ska jag torka golven.

Kram

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis