tisdag 19 januari 2016

En skarp näsa vill inte tänka tanken

Igår jobbade maken em,vilket innebär att han slutar 23.00 och är hemma strax innan 23.30.
Jag och C hade en mysig tvkväll, sos djur började och sen vid 21 var det veterinärerna.  Jag och C satte fyr i kaminen. C hjälpte mig att tömma ut askan till askespannen.
Jag gick upp vid 21.40 för att fortsätta titta på tv. Somnar nog rätt kvickt. Vaknar 23.14 av att det luktar något.....försöker härleda vad det är för doft,det luktar eld eller rök,nej inte riktigt rök och det var då jag fick för mig att jag skulle gå ner och kolla.
Går ner och i trappan möts jag av en dimma och samma luk som jag vaknat av!!
Vardagsrummet är helt rökfyllt/tätt dimma. Jag ser mig om kring för att se om jag kan lokalisera var det kommer ifrån. Och hittar det,det kommer från askespannen....det glöder från den.....och det visar sig att ett plastik från en burk med tändbitar smält. Det har tagit sig Tack vare att locket till spannen ej var på. Jag fick öppna tvärdrag där ner och öppnade sovrumsfönstret oxå.

Jag tackat mina skyddsänglar/ängel som gjorde så jag vaknade och att jag gick ner. Samt att maken inte jobbade natt.


1 kommentarer:

  1. Men herregud vilken tur att du vaknade och att det inte hann ta sig till en riktig eld.
    Carolas mamma.

    SvaraRadera

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis