söndag 15 november 2015

Jägermeister spice och Troponin

Igår var vi borta hos några grannar,jag och F skulle ta ett glas vin och gubbarna skulle titta på fotboll och ta en öl. P bjöd mannen min på en Jägermeister spice- Kryddig med vanlij,kanel,stjärnanis,ingefära och pomerans. Efter ca 10 min såg jag att J blev alldeles röd i ansiktet och då menar jag TOMAT RÖD! Ner på bålen och ryggen. Det röda spred sig ner......han blev tung andad och sen blev han alldeles fläckig i det röda. Det såg inte alls bra ut. Så därför valde ambulansen att ta med sig honom.
Jag och C gick hem. Och det tog inte så lång stund så somnade hon, och eftersom grabbarna var här så körde jag in med snus och mobil laddare. Jag kom rätt lagom till doktorn kom och skulle prata med J, då sa han det att hans hjärta pinnar på men så är det något som avviker sig från hans rytm. Kan vara ett "skönhetsfel" men han ville att de skulle ta en slinga på honom. Samt att ett prov som heter TNT-Troponin där man tittar på hjärtmarkörerna och det låg på gränsen.....och det är så att troponinerna påvisas tidigast 3-5 timmar och det är då i samband med en hjärtinfarkt eller kärlkramp. Frågan är bara hur mycket förhöjda dom var?!?!  Han skulle få komma upp på HIA där han skulle bli övervakad. Och träffa mina gamla kollegor :-)
Jag är glad att han fick den där reaktionen........annars vete tusan!! Ryser av tanken!! Och det kom en flashback  från när pappa dog.
Strax innan 1 i natt kom han upp på HIA och jag var kvar ett tag. Sen körde jag hem och var hemma vid 3 inatt. Sovit skit dåligt! Haha! Vaknade vid 6 och kom på att jag måste ringa in och säga att han ej kan ta tabletter eller han svårt för att svälja. Så de kunde servera med lite fil eller yoggi. Ja det blir som att göra som med de andra gamla sa SSK L och skrattade! Haha! Och jag gjode det för ni som känner J vet att han inte säger ngt en del kanske tycker att det är tramsigt att jag gjorde det. Ja det är det kanske men det är inte tramsigt om det kan förhindra en eventuellt pågående hjärtinfarkt eller stroke.....då dalltar jag hellde en gång för mycket.
 


När jag pratade med ssk imorse så sa hon att hans tryck fortfarande låg VÄLDIGT högt. Det är skönt att han är på rätt ställe nu iallafall där de har koll på honom hela tiden. 
Nu ska jag ta lite mer kaffe.

Var rädda om varandra.
Kram och kärlek <3 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis