måndag 4 maj 2015

FB och vänner eller "vänner"

Det är ett märkligt fenomen. Vet inte om ni har tänkt på det själva. Slog mig igår nämligen och det var av en slump mest.
Vi har ju vår vänlista på FB många har hysteriskt många,själv har jag rensat  bort en del "vänner" och då menar jag de som man lagt till men som man liksom aldrig skriver ngt till eller ens gillar vederbörandes inlägg och sen viseversa. Menar varför ska man då finnas på varandra lista?! Nej så de har jag plockat bort och det gör jag utan att skämmas! För det är min FB och jag bestämmer vem som ska få finnas på min vänlista.
Men sen finns det ju som man kan redigera inställningarna,jag kan ärligt erkänna att jag lagt mina vänner som bekanta på FB för att jag inte orkar med att se 75 olika status uppdateringar om dagen. men samtidigt så är jag vän "privat" med dessa så det blir liksom fel att de inte ska finnas på min FB. Visst detta gör att om jag vill se vad de skriver får jag gå in på deras sida eftersom de liksom inte finns i mitt flöde med et är inget jag tar skada av och inte de heller.
Men sen finns de de som man har på sin vänlista som man upptäcker redigerat inställningarna så man inte ser någon uppdatering på deras FB,man ser från ett vist datum sen ser man inte mer. Och då vet man att vederbörande uppdaterar sin FB för att andra i familjen eller vänkretsen kan se uppdateringar.
Då blir jag lite fundersam på VARFÖR har man personen kvar som "vän"?! För jag anser inte att man är vänner om man gör en sådan redigering. Varför inte bara plocka bort personen eller görs inte det för att man är  nyfiken vad den "redigerade" vännen har för sig. Eller jag tänker fel?!
Iallafall så var det en av mina funderingar igår :-)
Sen kan jag inte förstår eller att man nästan ber om ursäkt när man ska redigera sin vänlista och ta bort de som man aldrig gillar bilder eller kommenterar hos eller viseversa. Menar det är bara att plocka bort,det är lika lätt som att lägga till en vän :-) De jag inte har ngt utbyte av på min FB sida de åker och det utan att jag skäms.

Over and out!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis