onsdag 25 mars 2015

Idag är jag extra stol

Att vara storasyster, eller jag är stolt varenda månad den 25:e. Och det handlar om att en av mina småsystrar. Det skiljer 10 år på oss. Och på min andra 15 år
Hon har under många år varit missbrukare/knarkare. Ja hon valde att leva ett skit liv och skita i familjen och alla som brydde/bryr sig om henne. Knarket ägde henne.......
Många gånger försökte hon sluta och det tändes ett hopp hos oss alla.....men säg den lycka som varar för evigt. 
Hon åkte in och ut på olika behandlingshem. Behandlingshem som hon själv hade "valt" och det är få som har den turen att få det. Men med henne var det annorlunda,varför vet jag inte. Eller jo det vet jag för att alla trodde på henne och trodde på ett lyckande för henne.
Det sket sig gång på gång, och jag som syster stod vid sidan om och kunde inte göra ett skit. Säga att jag förstår?! Nej det kan jag inte.......visst jag har varit rökare och jag vet hur det är att ha abstinens.....

Hon fick en lägenhet men det varade inte länge innan hon satt där igen och blev vräkt och hon blev hemlös eller hemlös......hon bodde hos många olika "tunga" killar. Och det ledde ju in i en ännu värre spiral  för då "behövdes" mer droger för att stå ut med sin förnedring..... 
Det kom ett LVM på henne och hon blev inlåst i 6 månader i Lund. Efter sitt LVM så kom hon till ett familjehem, där tog hon några återfall,stack där ifrån innan sommaren 2014.
Hon var ute ca 3-4 månader och knarkade runt. Men en dag så fick hon nog (igen tänkte vi) ringde till socialen, men denna gången gick det inte lika "lätt/snabbt" utan hon fick vackert vänta hela 6 veckor innan hon fick ett samtal på psyk för att få komma in på avgiftning. Men hon fick komma till avgiftningen direkt,detta därför hon var påtänd på diverse droger. Hon var där 3 veckor. Sen flyttade hon in på Englamark som kör sk 12 stegs program, där hon bodde i 5 månader där efter fick hon en träningslägenhet som hon bor i just nu,för hon är går ju på eftervård.

Och idag så har hon sin månads dag som ren och det är HELA 9 månader. Jag är så sjukt stolt över henne att hon verkligen valde livet i stället för det andra <3

1 kommentarer:

  1. Ett STORT Grattis till din syster, hoppas verkligen att detta håller sig för hennes skull nu så hon kan få ett vanligt Svensson-liv i framtiden.

    Tack för din kommentar inne hos mig.. alltid roligt med kommentarer.

    Håller med dig... Jordskott är suveränt bra, sen så gillar jag Dahl-serien också.. ja som vi skrev,, allt svenskt... :-D

    Ha dä gött.. // Annelie

    SvaraRadera

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis