onsdag 22 oktober 2014

I nöd och lust,tills döden skiljer oss åt

Visst är det något vackert över det? Det tycker iallafall jag.
Lyckan när man står där framför sin blivande man,alla känslor som väller inombords,all kärlek som sprudlar när man står där framför sin blivande man/kvinna. Alla känslor om att detta kommer vara för evigt för nu sluter vi cirkeln och blir "ett".
Men sen är det det där med att hålla "gnistan och kärleken" vid liv trots allt som "går emot" för livet och äktenskapet kan inte och ÄR inte en dans på rosor eller en bal på slottet. Hur löser man då motgångarna och meningsskiljaktigheterna?! Jo prata och kommunicera med varandra,det går inte att sluta sig som en mussla och tiga när frågan kommer: Vad är det som är fel? Varför är du avig och tvär? Kom då inte och säg att: Det är inget eller ja är det konstigt man är sur,när DU alltid går runt och surar. Nej nej nej det är fel. Hon/han är kanske inte sur,men DU uppfattar personen som sur för du INTE frågar hur det är. Personen mår kanske inte så bra av en eller annan anledning men har inte pratat med den den lever ihop med då den upplever ett ointresse från den andres sida.
Det är kanske så att någon av er eller båda känner sig ensam fast än ni lever i tvåsamhet.

Människor är i "behov" närhet. Men hur mycket är olika. Men vi kan väl iallafall vara lite överens om att utan närhet från den vi lever tillsammans med det blir det "kallt" och ensamt.
Visst en kram från vänner betyder oxå mycket men det kan ALDRIG jämföras med en kram,puss,smekning från den man lever ihop med.

Tror att när man lever bredvid varandra i ett förhållande/äktenskap då är man "farligt" ute för man ska leva i tvåsamhet och inte i ensamhet med den man lever med.........
Kan hända att den andre inte vill längre,då måste den vara så pass ärlig och säga det. Svälj "stoltheten" och säg som det är. För det sårar mer att inte "veta" fast än den andre kanske redan vet...........

Det var denna veckans djupa inlägg :-)

2 kommentarer:

  1. Ja du... det där med att leva i ensamhet i tvåsamheten... Suck!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Been there, done that! Never again!
    Puss!

    SvaraRadera

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis