fredag 10 oktober 2014

Fredag,tjolanta tjoluring

Idag kl 9,00 ska jag till kiropraktorn,där efter blir det fralle mys med T. Sen vet jag inte om det blir ikea :-)
Igår var jag och klippte mig......bilden finns på min instagram och på FB en super kass bild då jag ser sur ut,men det är jag inte,är bara super kass på att ta selfi. Det var ca 45 cm som åkte......jisses jag trodde inte jag hade så LÅNGT hår. Han som klippte mig var väldigt imponerade av mitt hår: Du har mycket vackert hår,inte många svenskar som hade den kvalitén på sitt hår. (och jag som tyckte att det mest var en risbuske :-),så det var kul att höra) han frågade många gånger om jag var säker på att jag skulle ta så mycket av håret,jaja sa jag bara kör det växer ut. Och han tyckte jag var VÄLDIGT modig :-D

Måste berätta en annan rolig sak,på jobbet har jag en språkpraktikant som gått med mig nu några dagar. Han är väldigt eller jag måste säga MYCKET duktig. Han har inte läst svenska mer än jag tror det var 6-7 månader varit i Sverige 10 månader och han pratar mycket bra svenska,han vill lära sig både språket och detta med vården,han ska själv läsa till läkare när han läst klart på SFI och läst upp sina betyg om det behövs. Iallafall igår när vi satt ner och hade lite frukost så satt vi och la upp en plan för vårt resterande arbete. Vi hade en boende som ej var uppe än,jag säger till min kollega att ja vi får ta upp tjolanta tjoluring. Detta snappade han upp och frågade vad det var?! Ja hur förklarar jag det?! Kollegan och jag hade ingen aning utan sa att det är något som följt med oss sen vi var barn och vi blev kallade det. Men då han verkligen ville veta vad det betydde och varför man sa det så kikade vi runt på googel,men blev inte jätte kloka på det men att tjolanta är ett namn och att det kunde betyda flicka eller rättar sagt det var en synonym till det.
Jag ger mig tusan på att han kommer med mer info om det till mig nästa vecka......för detta var ngt han verkligen ville ha reda på! Och det blir jag så imponerad av.......någon som verkligen snappar upp allt som sägs och en som vill veta och lära sig. Vad som mer ska sägas är att han ska skriva en bok på svenska,han har redan skrivit en på engelska.

Nu ska jag göra mig redo för att lämna dottern i skolan.....i ett svagt ögonblick så lovade jag henne att vi skulle CYKLA!!!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis