måndag 7 april 2014

Herregud

Vad bra det gick igår på årets första bytardag som hålls i vår by. Pga många avhopp så trodde vi att vi skulle gå på knäna mer eller mindre. Vi var 11 st (var 4-5 som hoppade) som hjälpte till med det hårda arbete som trots allt ligger bakom.
På bytardagen kan man sälja och köpa en hel massa till sitt/sina barn,naturligtvis så ska allt som lämnas in vara helt och rent ,vi som tar emot kikar givetvis igenom det som ej är uppmärkt och på så vis så minimera vi att vi tar emot "dåliga" saker och kläder. Säljaren tjänar en slant och barnen i byn inom skola och förskola tjänar på det,överskottet gå nämligen till önskemål som de får lämna. Antingen beviljar vi hela summan eller en del av det,de kan oxå önskas nya cyklar till förskolan,hopprep ja i stort sett kan de önska vad de vill. På hösten så brukar vi bevilja så  åk 2 får åka till Vångabacken.  Igår så var det många som handlade för "stora" summor och då menar jag 700-1100 kr, det var en mamma som lyckades få ihop en hel garderob till sina två flickor för 1066 kr och det är BRA!!!
Själv sålde jag inget denna gången och kände inte att jag orkade leta efter kläder till dottern MEN jag fyndade en jeansjacka till henne för 1 kr och lyckan var total! När jag sedan satt i vår kassa så såg jag en massa fint som jag kunde köpt till henne om jag bara orkat tittat. Nej nej vi springer inte och handlar samtidigt som våra kunder.........som tack för att vi ställer upp så har vi första tjing att shoppa loss innan dörrarna öppnas för allmänheten :-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis