lördag 15 december 2012

Men herregud

Vad det håller på att spåra ut i vårt land!! Vi får inte säga ditten eller datten,för att det kan såra eller verka kränkande och nedvärderade mot andra personer.
Fine jag köper fullt att man inte ska såra andra.
MEN jag undrar hur många som springer ute och skriker tex neger!? Visst nu finns det nog en och annan grupp som gör det och inte vill väl!
Men om jag och min familj ska baka så finns det dessa små runda bullarna som är bruna med pärlsocker eller kokos på så säger vi här hemma det jag är uppväxt med att det heter,men ska vi fika ute på stan så använder jag det "korrekta" ordet.......mina barn är väl upplysta om att man inte använder n ordet,bara "sådär".
För det gamla ordet är ju inte längre korrekt och riktigt,trots att det funnits i svenska språket sedan 1680,kan inte låta bli att fråga mig varför är just det ordet fel nu!?!!??

Det är som min älskade vän skrev i ett inlägg för ett tag sedan varför inte vi älskar vårt land och vara stolta för  alla våra traditioner vi har?!
Ställer mig frågan varför ska våra traditioner tas ifrån oss?! Sen undrar jag vem FAN har bestämt att vi inte får ha kvar våra traditioner?!!

Tycker samhället har blivit helt jäkla skevt....

Nä jag slår ett hårt slag för våra finska pinnar,mariekex,vitlökar,chockladbollar :-)


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis