tisdag 30 oktober 2012

När man

Fyller 18 år då räknas man ju som "vuxen" och som förälder/styvförälder så får man höra det från ett par dagar innan 18 årsdagen och var och varannan dag EFTER att man fyllt 18 år!
Men jag hävdar att det finns de som  förlorar hjärnan samma dag som man fyller 18 år!
Har ett lysande exempel på makens son,han har hunnit vara 18 år i 2 månader......
Skolan har han inte sköt sedan sjuan,detta sedan han flyttade till sin mamma,maken slet sig sitt hår,men det vara aldrig någon som tog hans oro och ord på allvar! Så i nian gick han ut med godkänt i teknik!!! Han gick ivprogrammet för att jobba upp sina betyg.....gick ju sådär bra när man säljer sina arbete och lämnar in och får betyg,men man har inte riktigt förstått att man har/får ingen kunskap när man gör så!!
För det enda som räknades vara att nu låg han på "samma" betyg som de andra,han kunde inte riktigt förstå att fast du är godkänd i tex svenska,matte så har du tyvärr kunskapen! Det örat ville han inte lyssna på!
Under sitt år på ivprogrammet så hade han så mycket frånvaro så han fick inget studiebidrag! Men återbetalnings skyldig blev han.....eller rättar sagt hans pappa! Så vi fick snällt betala tbx för hans skolk!
Sommaren kom och det blev dax för gymnasium.....han kom in på industriprogrammet med inriktning på svetsning. (vilket är bra)
Skolan var hur bra somhelst första veckan.....tills man kom på att jag är 18 år jag kan ju "göra" som jag själv vill,sjuka mig själv! As bra ju!
Vilket är hur kasst system somhelst! Som förälder står man vid sidan om och kan inte göra så mycket,för ERT barn är 18 år och myndigt!
Nu är han där igen.....inget studiebidrag! Varför?! Jo för han kommer och går som han själv vill,bara för att han är "vuxen"!!
Men som vi sa till honom,ja 1050 kr är ju en piss i missisippi när man är 18 år ;-) Menar att missta 1050 kr drabbar ingen 18 åring,det är ju bara  så pengar!
Men vi frågade HUR han ska göra om de kräver tbx studiebidraget av honom.....men det visste han konstigt nog inte! *MORR*

I lördags kom ett bevis till på att man är vuxen som 18 åring!!!!! Jo man går och köper en mobil på abonnemang!!! För det kostar BARA 449 kr i månaden i 24 månader,det bästa är att man fick mobilen på köpet!!!! IDIOT!!
449*24=10776 kr,det är totala priset för din mobil! Så gratis? Nä vännen knappast!

Sen är det helt sjukt att man som 18 åring kan skaffa abonnemang UTAN inkomst!! Det är ju till att välkomna inkasso och KFM i tidig ålder!!

Ja det är inte lätt av vara vuxen och 18 år! Det blir inte lättare när man slår döv örat till och vägrar lyssna på andra vuxna som faktiskt är vuxna och med lite mer livserfarenhet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

© Mammatill3.nu 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis